Wegdromen naar je favoriete vakantieland, wie wil dat nu niet? Vooral nu, een tijd waarin we aan huis gekluisterd zijn. Het gevoel van waar je graag zou willen zijn, weergegeven op het doek. Iedereen heeft wel een herinnering aan het landschappelijke. Als je daar een vertaalslag van  kunt maken, hoef je niet onderweg te zijn om het dicht bij jezelf te halen. Graag neem ik jullie mee in mijn reis naar Italië. De Marken, om precies te zijn.

1. Ondergrond
Blader door je vakantiefoto’s en kies een foto uit waarbij je een fijn vakantiegevoel krijgt. Bewerk de foto eventueel naar het juiste formaat. We gaan werken met verschillende lagen, zodat het landschap veel diepte en gelaagdheid krijgt. Breng met een brede spalter gesso aan op  het doek, vermengd met kleuren die ook in je landschap voorkomen. Ik heb gekozen voor acrylverf in de kleuren gebrande sienna,  koningsblauw en okergeel. Meng deze kleuren goed door elkaar met behulp van een paletmes en breng ze met een brede spalter aan op je  doek – niet te netjes. Laat dit goed drogen.

2. Structuur
Vervolgens vermeng je schelpenzand met acrylverf. Ik kies een diepgroene kleur die ik zelf meng met ultramarijn, gebrande sienna en okergeel. Breng dit aan met een paletmes, daar waar je vindt dat het doek structuur nodig heeft in het landschap. Breng dit niet aan over het gehele doek. Juist door af te wisselen ontstaat er meer diepte en gelaagdheid in het landschap. Laat het werk goed drogen.

Auteur: Anke Wijnia
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.