We zijn hier onderweg in een taxi op Bali. Onze chauffeur Putra is bekwaam en bovendien een gezellige gids. De foto linksboven in het  vierluik is het origineel en wil ik graag tekenen. Ik ben alleen niet tevreden over de achtergrond in het autoraam. Na wat zoeken tussen foto’s die tijdens diezelfde rit genomen waren, vond ik een leukere achtergrond. Ik besloot deze erin te photoshoppen. Het rood gepimpte interieur van Putra’s taxi en mijn wat dromerige blik zijn de belangrijkste onderwerpen en dus gebruik ik de gekozen achtergrond hooguit als een richtsnoer.

1. Losse opzet
Begin met een losse opzet van de kleuren. Beslis in dit stadium nog niet te veel over kleur en contrast. Houd wel rekening met de  raamstijl dat de achtergrond doorkruist. Zorg ervoor dat de achtergrond vloeiend doorloopt aan beide zijden van het raamstijl. Dit lijkt logisch, maar wordt vaak vergeten.

2. Kleurbevestiging
Na de losse opzet gaan we keuzes maken. Een kleurpotloodtekening wordt het mooist wanneer de kleuren verzadigd worden. Doe  dit in verschillende lagen over elkaar, zodat je controle behoudt over de opbouw. Hiervoor is wat moed nodig, omdat verzadigde  kleuren lastig te veranderen zijn.

Auteur: Patricia Sierhuis van Roij
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.