Het thema ‘Onderweg zijn’ heeft creatief Nederland blijkbaar geïnspireerd, want er waren weer veel inzendingen deze keer. Dank daarvoor. Ook waren we blij om te zien dat veel verschillende technieken werden gebruikt. Er zit zelfs een ets bij! Toch nog even een tip voor iedereen die durft om met onze volgende wedstrijd mee te doen: houd je aan het thema. Bij deze editie waren een aantal uitstekende en prachtige kunstwerken ingezonden die ondanks onze meest toeschietelijke interpretatie met het onderwerp niets van doen hadden en daardoor zijn afgevallen.

EERSTE PRIJS
De eerste prijs gaat naar Eddy Kox. Op weg naar ons dagelijkse brood is de titel. Dat klinkt religieus, maar het ziet ernaar uit dat we het in dit geval letterlijk moeten nemen. Een bakkersfiets staat tegen de muur van een bakkerij. Is de bakkersjongen net klaar met zijn klus of moet hij nog beginnen? Een creatieve oplossing om met een knap geschilderd stilleven het beweeglijke thema te  pakken. Het tafereel lijkt op zo’n oer-Hollandse oude ansichtkaart, maar toch is het tijdsgewricht lastig te plaatsen. Was het gisteren of een eeuw geleden? De compositie klopt en de kleuren zijn rustig gehouden. Dit geeft het schilderij een zweem magisch-realisme mee. Knap werk, Eddy!

Auteurs: Dennis en Patricia Sierhuis van Roij
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.