Dansen, springen en mijn gevoelens uiten vind ik heerlijk. Hoe kan ik dit vertalen naar een schilderij? Ik vind mijn inspiratie in tekeningen die ik maak tijdens dansvoorstellingen of opera, vaak  in het donker met een schetsboekje op schoot. De materialen die ik gebruik zijn aquarelpapier, Oost-Indische inkt, blauwe inkt en een aquarelverfdoos. Bij dikker papier kun je altijd nog iets  verbeteren als je een foutje maakt.

1. Schets op papier
Maak met potlood no 6b een schets van dansende figuren direct op papier. Draai daarbij je papier zodat je ook een paar figuren op hun kop kunt tekenen. Let niet te veel op details zoals  voeten en handen.

2. Inkt op papier
Pak een dun kwastje met een ronde punt en schets de figuren met de zwarte inkt gemengd met een beetje water. Ga staan wanneer je werkt of leg je papier op de grond en werk met een losse arm die je laat meebewegen als je tekent. Oefen eerst op een ander vel papier om los te komen. Meng de vlakken nu ook met blauwe inkt losjes om de figuren heen met dikke en dunnere lijnen.

Auteur: MAJA BOOT
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.