Beeldend kunstenaar Sattar Kawoosh woont en werkt ruim twintig jaar in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit Irak. Sinds zeven jaar schrijft hij een wekelijkse column in het Iraakse Almada Newspaper over Nederlandse kunst en cultuur. Sinds het coronavirus hem aan huis gekluisterd hield, is hij ook in het Nederlands columns gaan schrijven waarin hij met de blik van een ‘buitenlander’ naar de Nederlandse cultuur kijkt. De column die we hier afdrukken gaat over zijn nieuwe tandarts Carl. Over hoe het kwam dat Carl veertig schilderijen van hem kocht, en over het vlindertje in het portret dat Sattar van hem maakte.

Toen ik naar een nieuwe woning verhuisde, ging ik op zoek naar een nieuwe tandarts. Rina, een kennis van mij, hoorde dit en zei: ‘Maak je geen zorgen, mijn vriend Carl is tandarts en we kunnen vandaag samen naar hem toe gaan om kennis te maken en jou in te laten schrijven in zijn praktijk.’ Zo begon mijn kennismaking met mijn vriend Carl, die ook een professionele cellist is en speelt in een symfonieorkest. Na verloop van tijd werd onze relatie vriendschappelijker. Hij kwam regelmatig bij mij op bezoek en bewonderde mijn schilderijen. Zo werd hij een van mijn beste vrienden.

Auteur: SATTAR KAWOOSH
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.