Vind je het leuk om te leren schilderen met paletmes en zand? Je krijgt namelijk de prachtigste structuren door schelpenzand door je acrylverf te mengen en met je paletmes laag over laag op je doek aan te brengen. Ik laat je zien hoe je dit aanpakt.

1. Schetsen op papier
Maak met houtskool een schets van je favoriete onderwerp op papier. Net als ik kun je je laten inspireren door de leuke witte Bretonse huisjes.
Deze schets maak je op locatie, in een schetsboek. Daarbij is het handig om op de schets de kleuren te noteren, zodat je ze niet vergeet.

2. Overbrengen op doek Schets je onderwerp direct op doek met houtskool.
Maak de schaduwpartijen flink donker om diepte te krijgen. Het is belangrijk dat de schets er goed opstaat, daarna kun je lekker ‘losgaan’ op je schilderdoek met verf en zand.

Auteur: Maja Boot

Lees het hele artikel in Atelier # 205 | maart/april 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.