De tijden zijn veranderd. Daarmee ook onze relatie met de omgeving: vroeger leefden we in de natuur met wellicht een groter besef er een  deel van te zijn, maar tegenwoordig is de natuur iets van ‘buiten’ ons. Iets waar we aan voorbijrazen in onze jachtige tijd, op weg naar je werk of de oppas. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je een landschap met beweging maakt.

1. Beelden verzamelen
Vanuit een rijdende auto, trein of bus maak je meerdere foto’s waarbij je speelt met de sluitertijd. Hoe langer je de sluitertijd openzet en hoe  harder je gaat, hoe meer bewegingsonscherpte er ontstaat. Doe dit een aantal keer op verschillende plaatsen tot je een afbeelding hebt die  je aanspreekt. Let op compositie, kleur, lijnen, etc. Maar ook het onderwerp kan verschillen: een kruispunt, busstation – in principe kan alles.

2. Olieverfpapier
Neem een vel A3-olie- of acrylverfpapier en bevestig dit op een plaat mdf of watervast multiplex. Doe dit met breed afplakband. Zorg ervoor dat het plakband evenwijdig aan alle zijden in een rechte lijn wordt aangebracht en druk het daarna stevig aan. Het is van belang om breed plakband te gebruiken, omdat je anders te weinig overlap hebt en onvoldoende hechting. Het papier hoeft slechts voor ongeveer vijf  millimeter bedekt te zijn.

Auteur: Eric Schutte
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.