Wie bij mij de introductiecursus kleurpotloodtechnieken doet, begint met een appel. De vorm is simpel en daardoor kunnen we gelijk met kleuren beginnen. Elke cursist heeft 36 kleuren tot zijn beschikking, hier laat ik echter zien hoe je een appel kunt tekenen met slechts drie basiskleuren: rood, blauw en geel. De appel bestaat uiteraard uit meer kleuren; er is een donkere schaduw die bijna zwart oogt, een fris groen bij de kern en er zijn allerlei andere kleurschakeringen. Deze maken we allemaal met de drie basiskleuren.

TEKST EN BEELD: PATRICIA SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier #214 | september/oktober 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.