In deze rubriek neemt Marjon den Engelsman een werk onder de loep. Deze keer van Hans Martens. Hoewel hij de kleuren in het schilderij wel leuk vindt, is hij niet  tevreden met het geheel. ‘Waar zou ik op kunnen letten in een volgende poging?’

De kracht
De kracht van het schilderij zit hem in het lef waarmee alles is weergegeven: lekkere losse toetsen verf, gedurfd aangepakt. Ook is het gebruik van de kleuren  spannend: de warme tinten in de bomen contrasteren flink met de koele blauwen in lucht en water. Door de grote contrasten in toonwaarden in het water lijkt dat  echt te glanzen.

Auteur: MARJON DEN ENGELSMAN
Lees het hele artikel in Atelier #211 | maart/april 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.