Acrylverf is een relatief jonge verf, ontwikkeld in de jaren zestig. Het is een ‘dankbare’ verf om mee te starten als kunstenaar. Het hecht op zo’n beetje iedere  ondergrond, is makkelijk verwerkbaar, je hebt geen (gevaarlijke) oplosmiddelen nodig en het droogt ook nog eens snel en watervast op. Verschillende voordelen die  echter ook een nadeel kunnen zijn.

1 SAMENSTELLING
Verf bestaat altijd uit bindmiddel en pigment. Het bindmiddel is een soort lijm waarin kleurdeeltjes worden gemengd. In het geval van acrylverf bestaat het  bindmiddel uit acrylaatharsdispersie. Dit zijn vrije deeltjes opgelost in water. Na verdamping van het water grijpen de deeltjes zich als het ware in elkaar en vormen  een onoplosbare laag. Dat heeft als voordeel dat er een nieuwe laag aangebracht kan worden zonder dat de voorgaande weer oplost zoals bij gouache.

Auteur: ERIC SCHUTTE
Lees het hele artikel in Atelier # 211 | maart/april 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.