Ik ben niet groot van stuk en meestal bevalt me dat prima. Mijn man is echter bijna twee meter en zo nu en dan is het leuk om dit verschil een beetje stijlvol op te heffen. Deze hakken heb ik geleend van mijn dochter en schieten mij maar liefst 13 centimeter de hoogte in. De referentie-fotoshoot was erg leuk om te doen en eindigde in de badkamer vanwege een mooie lichtval op de donkere plavuizen.

1. Kleur kiezen
Na de schets begin ik met het zoeken naar kleur. Hiervoor maak ik gebruik van mijn favoriete hulpmiddel: een strook papier met perforatiegaatjes. Simpel zelf te maken en hiermee zie je in een oogopslag subtiele verschillen in kleur en contrast die je anders gemakkelijk over het hoofd ziet. Ik gebruik hiervoor hetzelfde papier als voor mijn tekening, zodat een snel kleurtestje ook een accuraat resultaat oplevert.

2. Kleuropbouw
Kleuren kiezen is het begin, maar je zult zien dat je zelden de juiste kleur zo uit de doos pakt. Soms lijkt het een perfecte match, maar dan nog raad ik aan om de kleuren op te bouwen. Anders blijft het een holle kleur zonder body. Begin met de donkerste kleuren en breng deze dun aan.

Auteur: PATRICIA SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.