Het was een gek jaar, waarin een heleboel ineens niet meer kon. Teleurstellend, verlammend misschien zelfs. Maar wat kan er allemaal wel? Kunstenares Anook Cléonne stelt zichzelf dagelijks die vraag. ‘We hebben een jaar van nee achter de rug. Laten we het over ja hebben.’

Het is niemand ontgaan. Sinds halverwege maart van vorig jaar is ons land – om niet te zeggen: de hele wereld – piepend tot stilstand gekomen. En nog steeds zijn de vooruitzichten minimaal. Je hoort er, tussen terechte zorgen van winkeliers en horecaondernemers, misschien weinig over, maar ook de kunstwereld werd hard getroffen. Waar tentoonstellingen en kunstbeurzen eerst werden uitgesteld, werden ze later veelal alsnog geannuleerd. Wat tussentijds wonder boven wonder wel doorging, werd minimaal bezocht. En ook voor afstudeerders aan de kunstacademies is het geen beste tijd. Want hoe speel je jezelf in de kijker van galeriehouders, curatoren en verzamelaars?

TEKST: MEREL VAN DEN NIEUWENHOF
Lees het hele artikel in Atelier #212 | mei/juni 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.