Door verschillende schilder- en tekentechnieken te combineren met collagetechniek maak je een mixed media-werkstuk. Een mooie manier om technieken met elkaar te verbinden. Daag jezelf uit, experimenteer en ontdek. Sta open voor wat de materialen je bieden.

Nat papier
Klaar voor de start? Begin met het opspannen van een stuk aquarelpapier en laat eventueel eerst je papier drogen. Je kunt
er ook voor kiezen om meteen op het natte papier te werken, je verf zal daardoor veel meer vloeien. Ik koos voor het laatste. Maak met een paar kleuren aquarelverf wat vlekken. Gebruik een grote kwast of spons, dan kun je snel werken en ga je nog niet meteen priegelen. Het is tenslotte nog maar de achtergrond die je nu aan het opzetten bent.

TEKST EN BEELD: MARGOT MAASKANT
Lees het hele artikel in Atelier #223 | maart/april 2023

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.