VERMOORDE KUNST

Het bekende kunstenaarsechtpaar Else Berg en Mommie Schwarz weigerde een jodenster te dragen. Eind 1942 werden beiden opgepakt en in Auschwitz vermoord. Tijdens de bezetting door nazi-Duitsland zijn joodse Nederlandse kunstenaars uitsluitend vanwege hun Joods-zijn omgebracht. Hun werd de gelegenheid ontnomen om verder kunst te creƫren. In deze unieke en indringende dubbeltentoonstelling wordt werk gepresenteerd van 25 joodse Nederlandse beeldend kunstenaars die in de Tweede Wereldoorlog om het leven werden gebracht.

NOORD-VELUWS MUSEUM, WINCKELWEG 17A, 8071 DN NUNSPEET
WWW.NOORD-VELUWS-MUSEUM.NL

MUSEUM SJOEL ELBURG, GRAAF HENDRIKSTEEG 2, 8081 CH ELBURG
WWW.SJOELELBURG.NL

 

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.