Wanneer de zon onder is gegaan, vervagen alle kleuren, verliest het licht aan kracht. Het is een uur dat het wijkende daglicht en het elektrisch licht van de lantaarnpalen in de etalages met elkaar een spel spelen. Dat schemeruur wil ik vastleggen. Als geheugensteun is het handig om een foto te nemen als je niet ter plekke de tekening kunt maken. Durf van de foto af te wijken. Dat geeft een enorme vrijheid in de keuze van kleuren bijvoorbeeld. Neem die vrijheid!

 

Grote lijnen
Eerst met pastelpotlood een snelle schets tekenen. Puur om de compositie te bepalen en om te voorkomen dat niet alles uit verhouding raakt gaandeweg het tekenen. Zet de grote lijnen neer en laat je niet afleiden door alle kleine details.

 

Stapelen
Dan begint het invullen van de kleuren. Deze tekening wordt getekend op een papier met een ‘touch’. Dat geeft de mogelijkheid om vele kleuren op elkaar te stapelen, zonder dat het papier vroegtijdig verzadigt en geen pastelkrijt meer op kan nemen. Het papier is grijs, wat helpt om de schemering in het werk te brengen. En de lichtjes komen er mooi op uit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:


Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.