van 01.05.2022 t/m 25.09.2022

De tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de relatie tussen mens en natuur door de lens van de camera. We houden immers van de natuur – we vieren en verheffen haar – maar we zien ook hoe de mens haar aantast en verwoest.

Inside the outside heeft zijn oorsprong in het werk van Richard Tepe (1864-1952), een van de eerste natuurfotografen in Nederland en met werk vertegenwoordigd in de collectie van CODA Archief. Toen hij zijn camera aan het begin van de twintigste eeuw oppakte, was er voor het eerst aandacht voor natuurbescherming in Nederland. De analoge foto’s van Tepe worden omringd door het werk van  hedendaagse kunstenaars die de schoonheid en kracht van de natuur tonen en onze omgang met en verhouding tot de natuur onderzoeken, bevragen en bekritiseren. Zij delen zijn liefde voor de natuur en beschikken evenals Tepe over groot vakmanschap dat ze combineren met het lef om te experimenteren. Maar hun perspectief op de natuur en de uitvoering van het werk zijn wezenlijk anders. Niet alleen door een sterk veranderend landschap waarin de invloed van de mens steeds vaker centraal staat, maar ook door digitalisering en technische ontwikkelingen in de fotografie.

Inside the outside toont analoge en digitale fotografie, foto-installaties, projecties, dia-films, polaroids, animaties en een stop-motion film. Al deze uitingen zijn aan te duiden als ‘lens-based media’ (beelden die tot stand komen met een cameralens); een begrip dat aangeeft dat fotografie inmiddels een verbreed medium is dat door kunstenaars op uiteenlopende manieren ingezet wordt.

https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/inside-the-outside-pioneers-in-lens-based-media

 

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.