Zelf ben ik niet zo’n bling-bling meisje. Maar wanneer kerst nadert, vind ik een beetje glinstering best mooi. Er is een manier om wat glinstering in pasteltekeningen te krijgen. Daarvoor gebruik  ik PanPastel, wat uitstekend te combineren is met pastelkrijt.

1. Feest
In december vieren we de geboorte van het kindje Jezus, maar het is ook feest omdat de donkere nachten weer korter zullen worden. We vieren dus ook de geboorte van het licht en halen het  enige groen dat er buiten nog is, naar binnen. Zo heb ik een tak van de grove den aan mijn ezel opgehangen. En op een stuk papier Canson Mi teintes Touch lichtgeel, teken ik met de vlakke kant van wat rode en bruine pastelkrijtjes een warme sfeer.

2. Tussendoor fixeren
Fixatief kun je maar beter met beleid gebruiken, want het verandert doorgaans de kleuren van het pastelkrijt behoorlijk. Echter, in dit geval is het handig om even tussendoor te fixeren. Dit omdat er nog heel veel bewerkingen gaan volgen en het rode pigment van pastelkrijt heel krachtig is. Ook heeft het de neiging zich gemakkelijk te vermengen met de lagen die daar nog bovenop komen. Met een houtskooltje schets ik losjes de tak van de grove den.

Auteur: LOES BOTMAN
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.