Zou je geluidsgolven kunnen weergeven? In dit artikel een idee om zoiets onzichtbaars zichtbaar te maken. De stoel werd hier als voorbeeld genomen, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm kiezen.

Een poosje geleden pasten wij op het huis van goede vrienden. Nou ja, eigenlijk speciaal op de katten. Hun huis is echt fantastisch; ze zijn liefhebbers van design, kunst en muziek. En een beetje bohemien. Goed, je nestelt je in zo’n designstoel – bijzonder van lijn en hij zit ook nog eens heerlijk – met een goed glas wijn in de hand en een spinnende kat op schoot. Je sluit je ogen en het volgende moment lijkt het alsof de muziek niet alleen uit de boxen klinkt, maar zich om je heen wikkelt. Geluidsgolven die de ruimte vullen en doordringen in alles wat zich erin bevindt. Zuiver en zacht, warm en gevoelig, af en toe pittig. Ik ga een poging doen die geluidsgolven zichtbaar te maken aan de hand van een stoel.

TEKST EN BEELD: MARJON DEN ENGELSMAN
Lees het hele artikel in Atelier #220 | september/oktober 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.