De in Spanje geboren Cristina Porto le Blanche (1961) komt uit een kunstenaarsnest. Haar vader was beeldend kunstenaar en decorontwerper bij de NOS en haar moeder schrijft gedichten en speelt piano. Kleur en klank hebben van meet af aan een rol gespeeld in haar leven.

Eén van de eerste herinneringen van schilderes Cristina Porto le Blanche is een herinnering aan haar caleidoscoop. ‘Ik was een angsthaas en kon nooit inslapen. Dan pakte ik mijn caleidoscoop en keek naar die wisselende figuren, terwijl ik liedjes zong om mezelf in slaap te sussen. En nog steeds hou ik zo van zachte, troostrijke prikkels, kleuren en muziek. Mijn zintuigen staan altijd open, wat een zegen is, maar het is soms ook heel erg zwaar.’

TEKST EN FOTOGRAFIE: MONIEK SPAANS
Lees het hele artikel in Atelier #220 | september/oktober 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.