‘Wanneer is een vorm een gezicht? Drie rondjes en je ziet er al ogen en een mond in. Met dat concept doe ik onderzoek naar het verschijnsel kop als tekening.’ Aldus multimediakunstenaar Wim Vonk over zijn project Todays Face.

Multimediakunstenaar Wim Vonk (1950) maakt al bijna vijf jaar elke dag een gezicht, een FACE, en post dat op Facebook. Hij werkt in verschillende stijlen, met verschillende materialen waaronder houtskool, conté, acrylverf, inkt en collage. Ik spreek hem tijdens de expositie Todays Face XXL bij Studio Rob Visje, waar hij een selectie van zijn werken op groot formaat laat zien. Vonk heeft dertig jaar lesgegeven aan de Rietveld waarvan twintig jaar tekenles, de eerste vijftien jaar ‘gewoon’ modeltekenen, tekenen naar de waarneming. Zelf heeft hij ook op de Rietveld gezeten. ‘Dat was de eerste school waar ik met plezier naartoe ging. Ik was echt een Amsterdamse jongen uit de Polanenstraat in West. Ik was een moeilijk opvoedbaar kind, ik ging van de ene school naar de andere school, dat soort dingen…

‘Het hele fenomeen dat je iets post en dat het de hele wereld over gaat, dat vind ik fenomenaal’

TEKST: MONIEK SPAANS
Lees het hele artikel in Atelier #221 | november/december 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.