“Ik ga net zolang door totdat een persoon vertrouwd voelt, als iemand die écht zou kunnen bestaan”

Lades vol met uitgeknipte ogen, neuzen, monden en handen. Dat is het palet van kunstenaar Neo Matloga, die surrealistische collageschilderijen maakt van intieme, alledaagse scènes uit zijn jeugd in Zuid-Afrika. ‘Het scheuren en knippen is een gewelddadig proces, maar er schuilt magie in het moment waarop er een nieuw, levensecht personage tevoorschijn komt.’

TEKST MYRTHE MEESTER
Lees het hele artikel in Atelier #221 | november/december 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.