EERSTE PRIJS
W.D.J. Hub heeft de eerste prijs. Will laat het licht over een lekkere ‘wilde’ tuin glijden. Het licht trilt in het wit en groen en komt tot rust in de pompoenen. Het is een werk waar je lang enmet veel plezier naar kijkt. Je kunt het als eenheid beschouwen maar je kunt ook op reis gaan door de afbeelding. Er valt veel te beleven aan deze heerlijke pastel die je laag voor laag verleidt.

 

 

 

 

 

TWEEDE PRIJS
Ingrid Wiebe heeft op een nogal ruw afgezaagd paneeltje (draagt bij aan de charme van dit werk) een prachte bos bloemen geschilderd. De helderheid van de afbeelding is opvallend. Het eenvoudige boeket versterkt de krachtige compositie. De in ferme streken geborstelde achtergrond contrasteert mooi met de fijne lintjes van de bloemstelen. Het is mooi in kleur gehouden, sober met veel groenen. Wij zijn overtuigd en geven Ingrid de tweede prijs.

 

 

 

DERDE PRIJS
Frea May heeft een wonderlijk werkje gemaakt. De paarsblauwe tinten zouden het een ‘over the top’-sfeertje kunnen geven, maar de felle gekraste lijntjes houden je bij de les. De boom rechts is de grote ‘acteur’ in de afbeelding. Hij bepaalt de compositie, de boom links begeleidt en staat in dienst van het geheel en zorgt voor het evenwicht. Een fraaie derde prijs.