Tekenen is de moeder van de kunsten, de basis. Er is dan ook geen enkele goede kunstenaar die niet kan tekenen. Tekenen is ook nog eens goedkoop, makkelijk en ontzettend leuk om te doen. Bovendien leer je door veel te tekenen anders en beter te kijken.

ZIEN
Kijk, als je tekent zie je meer. Deze in 1974 op de televisie verschenen lessenserie vat in de titel het belang van tekenen prachtig samen. Tekenen is handelen waardoor je de wereld anders gaat waarnemen. Tekenen kun je gebruiken om jezelf te uiten in een expressieve lijn of om je concepten uit te werken waardoor ze voor jezelf of anderen duidelijker worden. Maar je kunt ook de wereld om je heen onderzoeken en vastleggen.

TEKST EN BEELD: ERIC SCHUTTE
Lees het hele artikel in Atelier #221 | november/december 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.