Voor een tentoonstelling bestelde ik een lading masking tape. Ik wist meteen dat ik niet moest zwichten voor een merkloze nepperd, want die plakken niet óf trekken bij verwijdering de verf  van de muur. Ik moest de real deal uit Japan hebben. Jaren geleden bracht ik al eens uren door voor een meterslange wand in een warenhuis in Tokio, volledig gevuld met tape in de meest uiteenlopende tinten en prints. Keuzestress en dus ging er een voor het aanbod bescheiden – maar alsnog redelijk ruime – selectie mee in de koffer.

Ook nu was het moeilijk kiezen, want wat een heerlijke keur aan kleuren vond ik online! Om de verfijnde schakeringen ook in de tentoonstellingsvormgeving eer aan te kunnen doen, mailde ik  het desbetreffende bedrijf met de vraag of ze me van kleurcodes konden voorzien. Het antwoord was nee, want ze werkten niet met Pantone en hadden hun zelf ontwikkelde kleuren eigen codes meegegeven. Jammer voor mij natuurlijk, maar de vriendelijke mailwisseling, steevast voorafgegaan door de aanhef ‘Dear Merel-san’, toverde alsnog een glimlach op mijn gezicht.

Auteur: MEREL VAN DEN NIEUWENHOF
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.