Archief

Atelier # 194 | mei/juni 2018

 

De nieuwe Atelier staat in het teken van het menselijk lichaam. Laat je betoveren door prachtige naakten van Modigliani, Ingres, Picasso en vele anderen. Alles wat groeit en leeft heeft een anatomie, waarvan die van het menselijk lichaam het meest dichtbij en het best herkenbaar is. Niet goed getekend ziet er al gauw kreupel of raar uit. Lees in Atelier de tips en trucs van onze kunstenaars. 

 

Meer informatie

Atelier # 193 | maart/april 2018

 

Kleding is het thema van deze Atelier. Wij profileren ons via wat wij dragen. Het dient ons imago; kleren maken de man. Het weergeven van kleding is een grote uitdaging. In alle stijlen vereist het oefening, vooral als je de eigenschappen van de stoffen geloofwaardig wilt weergeven. Atelier geeft tips en trucs om met deze moeilijke materie aan de slag te gaan.

 

Meer informatie

Atelier # 192 | januari/februari 2018

 

Deze Atelier staat in het teken van de stad, de straat en zijn gebouwen. Menselijke constructies die soms een onbedoelde poëzie hebben. Soms ligt de ware vorm van de straat in de op- en neergaande lijn van de daken, platte en bolle dakpannen, dakramen, klimplanten langs raamwerken van herenhuizen, steigers van metalen buizen voor huizen. Er valt zoveel te zien voor een schildersoog.

 

Meer informatie

Atelier # 191 | november/december 2017

 

Dromen doen we allemaal. De beelden die we zien zijn soms verontrustend en soms ontroerend. Het schilderen of in kunst verwerken van dromen is niet makkelijk. Je wordt snel persoonlijk, of je gaat de kant op van het creatief verwerken van archetypen. Welke kunstenaars gingen ons voor? En hoe kunnen we zelf te werk gaan? Atelier licht een tipje van de sluier op.

 

Meer informatie

Atelier # 190 | september/oktober 2017

 

Een landschap heeft een ziel zegt men. Het schilderen van een landschap is een ontmoeting. Wij belichten in deze Atelier de relatie met deze vriend. Het kan nors of gul zijn en soms is het verdrietig in de motregen of juicht het onder de bolle wolken en stralende zon. Af en toe puft het onder diezelfde zon. Het kan toegankelijk zijn maar zich ook voor je sluiten als een oester. En sneeuw kan hem heel erg stil maken.

 

Meer informatie

Atelier # 189 | juli/augustus 2017

 

Kun je je een heerlijker onderwerp voorstellen dan een tuin? Het is de plek die onbezorgdheid oproept. Atelier neemt je mee naar de niet ‘perfecte’ tuin van Aly Schutte. Wij danken de schilder Monet die tuin en schilderkunst bij elkaar bracht. Wij gaan nader in op de poetische Chinese tuin- en schilderkunst. Loop in deze Atelier met ons door tuinen en de kunsten.

 

Meer informatie

Atelier # 188 | mei/juni 2017

 

De relatie tussen mens en dier – het thema van deze Atelier – is innig. Als je een dier afbeeldt, dan wordt hij je vriend. Je kunt niet anders dan van het dier gaan houden. Je ontdekt de aangrijpende schoonheid van een dier. Er ontstaat dan als vanzelf een grote bewondering voor de schepping. Wij willen met deze Atelier het dier eren.

 

Meer informatie