Op de tast

Op de tast

Emmen, Nederland, 28 April 2012 - 28 Mei 2012

Cursisten Atelier | Helderrood

Onder leiding van Ellen Kroeze zijn bijna veertig cursisten op hun eigen wijze aan de slag gegaan met het thema ‘Op de tast’. Waar de één voorkeur heeft voor abstract werken, werkt de ander liever figuratief. Wat bindt is de passie voor het schilderen en de onderlinge betrokkenheid. Deze expositie laat zien op welke wijze de cursisten het thema ‘Op de tast’ hebben vorm gegeven. U ziet werken van zowel beginnende enthousiaste schilders als van cursisten die al vele jaren lessen volgen.

‘Op de tast’ - serie vrije werken
De serie vrije werken laat een diversiteit zien aan inspiratie, verbeelding en technieken. Onze tastorganen: ogen, neus, huid, mond, handen, voeten en ons gevoel nemen gedurende de dag heel wat waar. Dit was het uitgangspunt voor deze serie werken. Door middel van schetsen en foto’s, maar ook vanuit de emotie, beginnen de ideeën voor dit onderwerp geleidelijk vorm te krijgen. Het is een proces van schilderen, overschilderen, weglaten of toevoegen.

‘Op de tast’ - serie experimenten met structuur
Naast de serie vrije werken is er ook door iedereen gewerkt aan een grote serie schilderijen in het formaat van 30 x 30 cm. Uitgangspunt hiervoor waren de experimenteren met structuren, met de nadruk op het proces en het experiment, kijken wat er ontstaat en doorwerken op het toeval.
Als je de materialen om ons heen onder een vergrootglas legt, zie je een enorme rijkdom aan structuren. De serie structuurwerken laat een diversiteit zien van ‘huid’ opbouw in het schilderproces. Het creëert een gelaagdheid en een diepte, die een schilderij een bepaalde rijkdom geeft.

Atelier | Helderrood
Sinds enkele jaren is Atelier | Helderrood gevestigd in een mooi pand op een centrale locatie aan het Waanderveld. Hier combineren Ellen Kroeze en Dick Lubbersen wonen en werken. Naast hun vrije werk als beeldend kunstenaar werken ze in opdracht en verzorgen ze  cursussen, workshops en teambuildingssessies.
www.helderrood.nl

Tentoonstelling Op de tast
Cursisten Atelier | Helderrood
28 april t/m 28 mei 2012
Opening vrijdag 27 april om 16.00 uur


Centrum Beeldende Kunst Emmen             Ermerweg 88b       
wo t/m zo 13.00 – 17.00 uur                           7812 BG Emmen       
open op erkende feestdagen behalve:        cbk@emmen.nl       
30 april, 25 en 31 december en 1 januari    www.cbkemmen.nl

www.cbkemmen.nl

Ga terug

Advertentie